Welkom in Makkinga. Waarmee kunnen wij u helpen?

Welkom in Makkinga

Welkom op de website van Dorpsbelang Makkinga. Via deze website wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, activiteiten en allerlei informatie over ons dorp.

De vlomarkt wordt op aangepaste wijze weer georganiseerd. De vlomarkt van 30 oktober is de laatste!! van 2021, de traditionele “snertmarkt”. Er zijn geen vaste plekken meer. De standplaatsen kunnen dus niet gereserveerd worden. Iedere standhouder krijgt een plek toegewezen. Vanaf 6 uur ’s ochtends zijn de marktmeesters aanwezig om dit te regelen. Voor het publiek is er een vastgestelde looproute. Bekijk ook onze fotogalerij van de vlomarkt met sfeerfoto’s van 2021 (zie in de balk onder kopje Makkinga, vlomarkt)

BASISSCHOOL KINDEREN MOGEN ALTIJD GRATIS OP HET KLEUTERPLEIN STAAN OM SPULLETJES TE VERKOPEN.

Route vlomarkt

I.v.m. diverse maatregelen vindt u hier de looproute voor de vlomarkt

>>  Link naar route

Sociale kaart Makkinga

Deze sociale kaart is bedoeld voor inwoners van Makkinga en geeft een compleet beeld van wat er allemaal te doen is in Makkinga. 

Het laatste nieuws uit Makkinga vindt u hier

Vlomarkt Makkinga

Al meer dan 40 jaar lang wordt in Makkinga de maandelijkse vlomarkt gehouden. Van maart tot en met oktober wordt elke laatste zaterdag van de maand een openluchtmarkt georganiseerd waar iedereen `alles` kan kopen en te koop aanbieden. Voor meer informatie en contactgegevens over de Vlomarkt Makkinga kijkt u  onder het kopje Makkinga vlomarkt. De vlomarkt van Makkinga, ook wel “het Waterloo-plein van het Noorden”, is één van de grotere markten die nog geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd. De organisatie van de maandelijkse vlomarkt in Makkinga is in handen van Dorpsbelang. Een grote groep vrijwilligers zet zich iedere markt voor u in om iedere vlomarkt tot een succes te maken.   I.v.m. de corona regels zijn er geen vaste plekken meer, daar de afstand tussen de standjes meer moet zijn dan normaal. De standplaatsen kunnen dus niet gereserveerd worden. Iedere standhouder krijgt een plek toegewezen. Om 6 uur in de ochtend zijn de marktmeesters aanwezig om dit te regelen. Voor het publiek is er een vastgestelde looproute, op de homepagina staat een link naar deze looproute.  

DATA VLOMARKTEN 2021:   31 juli, 28 augustus, 25 september, 30 oktober De laatste markt van het seizoen in oktober is altijd de traditionele “snertmarkt”, voor alle standhouders een gratis kop snert! Meer informatie en contactgegevens, zie kopje Makkinga vlomarkt.  

Onthulling nieuw kunstwerk

Onthulling nieuw kunstwerk

Wethouder Esther Verhagen heeft op zaterdag 19 juni jl. het nieuwe kunstwerk onthuld. Het monument is gemaakt voor de oude zuivelfabriek die op deze plaats stond vroeger. Het kunstwerk is gemaakt door Peter Hiemstra uit Oldeberkoop. Gelukkig was het mooi weer tijdens...

Vlomarkt Makkinga

Vlomarkt Makkinga

Vlomarkt MakkingaDe marktmeesters zijn bereikbaar op de marktdag vanaf 6 uur 's morgens en tijdens de markt op zaterdag:06-46391432 / 06-46388353. Van maart tot en met oktober wordt elke laatste zaterdag van de maand een openluchtmarkt georganiseerd, waar iedereen van...

Huizenplan jongeren in Makkinga

Huizenplan jongeren in Makkinga

Een betaalbaar huis voor jongeren zodat ze in eigen dorp kunnen wonen. Dat is het doel van de actie ‘Blijf hier wonen’. In Makkinga is een werkgroep gestart om dit concept verder uit te werken. ,,Jongeren gaan allemaal studeren in de stad. Als ze klaar zijn, blijven...