Vlomarkt Makkinga

De marktmeesters zijn bereikbaar op de marktdag vanaf 6 uur ’s morgens en tijdens de markt op zaterdag:
06-46391432 / 06-46388353.

Van maart tot en met oktober wordt elke laatste zaterdag van de maand een openluchtmarkt georganiseerd, waar iedereen van alles kan kopen en/of te koop kan aanbieden.

De vlomarkt van Makkinga, ook wel “het Waterloo-plein van het Noorden” genoemd, is één van de grotere markten die geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd. De organisatie is in handen van Dorpsbelang en de vrijwilligers zetten zich in om iedere vlomarkt tot een succes te maken.

 

Looproute Vlomarkt

Belangrijke informatie

Klik hier voor het reglement.
Klik hier voor de kaart met standnummers.

 

Tijden

De markt duurt van 07.00 uur tot 13.00 uur. De marktkooplui bouwen hun stand op tussen 06.00 uur en 08.00 uur `s ochtends. Vaak zijn er meer dan 250 standhouders die proberen op de vlomarkt allerhande waar aan de man te brengen. Het gemiddeld aantal bezoekers wordt geschat op 2500.

 

Historie

Op 26 april 1975 werd de vlomarkt voor het eerst georganiseerd. Kruidenier Nienhuis nam het initiatief na het bezoeken van de flohmarkt in het Duitse Oldenburg. Gewapend met een stevige stapel aanplakbiljetten en een flinke rol plakband maakte hij reclame voor de eerste vlomarkt van Makkinga. Die eerste markt telde 32 kraampjes en werd gehouden op het plein voor het dorpshuis. Na verloop van tijd groeide de markt uit tot de vlomarkt die zich inmiddels uitstrekt over de Oosterhuisweg en de Mr. Bergsmastraat.

 

Standhouders

U kunt altijd als standhouder deelnemen aan de markt. Op de marktdag (elke laatste zaterdag van de maand) zijn vanaf 6 uur ’s morgens de marktmeesters aanwezig om iedereen een plek te wijzen.

 

Route & Parkeren

Makkinga ligt in het centrum van de 3 noordelijke provincies. Routebeschrijving in Google Maps
Het parkeerterrein bij de molen (volg de P-borden bij het binnenrijden van Makkinga) is vanaf `s ochtends vroeg tot het einde van de middag toegankelijk. Parkeren kan voor €1,- en de toegang tot de markt is gratis. Vanaf het parkeerterrein is het 200 meter lopen naar het begin van de markt aan de Oosterhuisweg. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in het dorpshuis (Oosterhuisweg 3) of bij de patatkraam op de markt. Toiletbezoek kan in het dorpshuis of in de toiletwagen van Dorpsbelang ter hoogte van Oosterhuisweg 21.

 

De marktdag

Vanaf `s ochtends 06.00 uur staan de marktmeesters bij de ingang van de markt aan de Oosterhuisweg om u naar uw plek te dirigeren of andere vragen te beantwoorden. Vervolgens kunt u uw stand op gaan bouwen.
In de loop van de ochtend komen de vrijwilligers langs om het standgeld te innen. Dit bedraagt € 1,20 per strekkende meter stand met een minimum van € 5,00.

Kijkt u voor meer informatie in de marktreglementen.
Kaart met standnummers.

 

Informatie

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Stuur dan een bericht via het contactformulier onder Contact. Op de marktdag zijn de marktmeesters vanaf 6 uur ’s morgens telefonisch bereikbaar op: 06-46391432 / 06-46388353.

Routebeschrijving Vlomarkt Makkinga